CRIES – Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare (www.cries.ro) in parteneriat cu Platforma Europeana IRIS (www.iris-network.eu), Institutul Intercultural Timisoara (www.intercultural.ro), Serviciul APEL (www.apelngo.ro) si Integra Romania (www.integraromania.ro) desfasoara proiectul strategic Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale. Proiectul este cofinantat prin Fondul Social European si se desfasoara la nivel national in perioada 2010-2013. Centrele de implementare ale proiectului sunt: Bucuresti, Arad, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Odorheiu Secuiesc, Sibiu si Timisoara.

Obiectivul general al proiectului se refera la dezvoltarea economiei sociale in Romania ca instrument de promovare a incluziunii sociale si a cetateniei active. Dintre activitatile proiectului, mentionam: activitati de analiza si cercetare, formare in domeniul economiei sociale, activitati de promovare a networking-ului social, dezvoltarea de proiecte pilot, lansarea a 8 proiecte/initiative pilot in domeniul economiei sociale. Ariile de interes pe care le promoveaza Asociatia CRIES in cadrul acestui proiect se refera la: intreprinderi sociale de insertie, comert echitabil, comert solidar, finantare etica si microfinantare sociala, consum responsabil. Luni, 18 iulie, in Sala mare a Primariei, a fost lansat proiectul Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale in Oradea, prilej pentru participanti de a obtine mai multe informatii privind participarea in grupul local de lucru.

Presedintele CRIES Mihaela Vetan a prezentat proiectul si obiectivele lui si a invitat pe aceasta cale actorii locali interesati de promovarea economiei sociale si dezvoltarea incluziunii sociale in comunitate sa se alature proiectului. Sergiu Florean, tot din partea CRIES a completat prezentarea organizatiei si a proiectului. Florica Chereches, Director executiv al Asociatiei Integra Romania, partener in proiect, a enumerat beneficiile proiectului si motivele care au stat la baza incheierii acestui parteneriat.Participantii, reprezentanti ai unor ONGuri locale si ai ASCO, au pus intrebari si au discutat despre oportunitatea dezvoltarii economiei sociale in Oradea. S-a discutat de asemenea despre constituirea in toamna acestui an, a unui Grup local de actiune in vederea dezvoltarii economiei sociale in Oradea, format din actorii locali relevanti. Acest grup local va analiza posibilitatea dezvoltarii economiei sociale in Oradea si va propune Municipalitatii o strategie de lucru in acest sens, care poate fi introdusa apoi in Strategia sociala a municipiului Oradea.

Please follow and like us:
8Jun