Enterprise Development International
După aproape două decenii de muncă în peste 50 de ţări, Enterprise Development International (EDI) şi-a dat seama că oamenii săraci au calități pe care vor să le folosească ca să îşi scoată familiile din sărăcie. În loc de a oferi ajutor sub formă de caritate, au sprijinit prin programele lor instruirea a mii de oameni şi au facilitat obţinerea de către aceştia a mici împrumuturi pentru a lansa o afacere.
Enterprise Development International a fost unul dintre primii noştri parteneri în lansarea programului “Micro-Enterprise Development Program for Women at Risk” (trad. Programul de dezvoltare a micro întreprinderilor pentru femei în stare de dificultate) în Romania.
Prima lor finanţare nerambursabilă ne-a ajutat să oferim cursuri de instruire în afaceri şi micro credite la sute de femei în stare de dificultate în perioada 2000-2002. Chiar şi după terminarea oficială a programului, EDI a continuat să sprijinească eforturile noastre prin mici finanţări nerambursabile.
Oferă cursuri de instruire şi împrumuturi pentru mici întreprinzători din Europa Centrala și de est şi din Rusia prin intermediul a 5 organizaţii independente din Slovacia, România, Bulgaria, Serbia şi Rusia.
Reţeaua Integra cuprinde peste 70 de angajaţi care lucreaza în aceste ţări, oferind cursuri şi seminarii de instruire în afaceri, mentoring, consultanţă în marketing, vânzări, gestiune şi în domeniul financiar, micro credite, acces la piaţă precum şi un program de educare a orfanilor proveniţi din Casele de copii.
Fundaţia Shell caută, dezvoltă şi implementează soluţii sustenabile la problemele sociale survenite din legăturile dintre energie, sărăcie și mediul înconjurător – dar şi la impactul globalizării asupra comunităţilor vulnerabile. Fundaţia îşi propune să investească în activităţi care depăşesc limitele acţiunilor caritabile. Încă de la înfiinţarea ei în anul 2000, Fundaţia Shell a oferit finanţări nerambursabile şi alte forme de sprijin la peste 80 de iniţiative provenind din 28 de ţări.
Fundaţia Shell a susţinut programele noastre prin două granturi generoase. Primul a fost între anii 2001-2004 când am beneficiat de o finanţare împreună cu Integra Slovacia pentru programul “Micro-Enterprise Development for Women at Risk în Slovakia and Romania” (trad. Programul de dezvoltare a micro întreprinderilor pentru femei în stare de dificultate din Slovacia și Romania).
A doua finanţare a fost obţinută pentru programul „Market Access” (trad. Acces la piaţă) în anul 2004 şi va continua până la sfârşitul anului 2007.
Lucrând împreună cu o reţea globală de colegi de la Citigroup si diverse organizaţii nonprofit, Fundaţia Citigroup sprijină programe în 3 mari domenii: Educaţie financiară, Educarea noii generaţii si Dezvoltare comunitară şi antreprenoriat. In cadrul acestor domenii, Fundaţia oferă granturi şi asistenţă tehnică organizaţiilor care ajută oamenii să îşi îmbunătăţească viaţa şi celor implicate în susţinerea micilor afaceri şi dezvoltare comunitară.
Fundaţia Citigroup a fost partenerul nostru în programul“Micro Enterprise Development for women at risk” (trad. Dezvoltarea micro întreprinderilor pentru femei în stare de dificultate) în două intervale de timp: 2000-2003 şi 2003-2006. In plus, ei au susţinut financiar deschiderea filialei noastre din Brasov, Romania.
Ambasada Marii Britanii la Bucureşti
Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională (DFID) este organizația Guvernului Marii Britanii care administrează sprijinul acordat de această ţară statelor sărace care se luptă să scape de sărăcie. Când vorbim despre dezvoltare internaţională, ne referim la eforturile statelor de a-i scoate pe oameni din sărăcie şi de a reduce dependenţa acestora de ajutor din afară.
DFID a colaborat cu noi în programul “Poverty Alleviation through Entrepreneurial Development of Two Underprivileged Groups: Poor Rural Population and Women at Risk” (trad. Reducerea sărăciei prin dezvoltarea antreprenorială a două grupuri defavorizate: populaţia rurală săracă și femei în stare de dificultate) în perioada octombrie 2002 – aprilie 2004.
Agenţia Statelor Unite pentru dezvoltare internaţională – USAID
SUA au o îndelungată istorie în ceea ce priveste ajutorarea oamenilor din diverse ţări ale lumii care fac eforturi să-şi îmbunătăţească standardul de viaţă, să se pună pe picioare după un dezastru natural sau să trăiască într-o ţară liberă şi democrată. Acest lucru caracterizează SUA ca şi naţiune şi dovedeşte adevăratul caracter al americanilor. Asistenţa oferită de America a avut dintotdeauna un dublu scop: primul, de a extinde interesul politic american în ţările care-şi întăresc democraţia şi economia de piaţă iar al doilea, de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor din ţările în curs de dezvoltare. Cheltuind mai putin de 0,5 % din bugetul federal pentru acest scop, USAID (Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională) activează pentru a atinge aceste obiective.
USAID a fost unul dintre primii noştri parteneri, alături de Enterprise Development International. Grantul lor ne-a ajutat sa ne începem programele şi să le implementăm în primii 3 ani.
Mai târziu, biroul USAID din România în colaborare cu Development Alternatives (prezentată mai jos) ne-a sprijinit financiar programul “Self Assessment and Job Orientation for Women at Risk” (trad. Auto-evaluare și orientare profesională pentru femeile în stare de dificultate), în perioada octombrie 2003 – septembrie 2004.
Fondată în 1961, AED este o organizație nonprofit independentă dedicată rezolvării de probleme sociale critice și dezvoltării capacității indivizilor și a comunităților în vederea auto-susțienrii. AED lucrează în toate domeniile majore ale dezvoltării umane cu focalizare pe îmbunătățirea educației, a sănătății și a oportunităților de afaceri pentru cei dezavantajați din Statele Unite și țările în curs de dezvoltare din lume.
Agenţia canadiană pentru dezvoltare internaţională
Agenţia canadiană pentru dezvoltare internaţională (CIDA) este organizaţia primordială prin care Canada se implică în dezvoltarea internaţională. Mandatul ei este să sprijinească dezvoltarea sustenabilă în ţările în curs de dezvoltare, pentru reducerea sărăciei şi pentru a contribui la o lume mai sigură, echitabilă şi prosperă.
CIDA şi UNDP au colaborat cu Integra în implementarea proiectului “Self Assessment and Job Orientation for Women at Risk” (trad. Auto-evaluare și orientare profesională pentru femeile în stare de dificultate), în perioada aprilie – septembrie 2003.
Timp de 36 de ani, organizaţia Development Alternatives a desfăşurat activităţi comparabile ca scop şi impact cu ale oricărei firme de dezvoltare din lume. Cu toată experienţa şi maturitatea pe care a dobândit-o în timp, DAI se prezintă şi astăzi cu acelelaşi calităţi ca în anii 1970: inovativă, alertă, pretenţioasă şi cu o sănătoasă viziune a viitorului. DAI oferă soluţii de dezvoltare socială şi economică pentru afaceri, guverne și societatea civila din ţările în curs de dezvoltare şi în tranziţie.
DAI a fost implicată alături de USAID în implementarea proiectului nostru “Self Assessment and Job Orientation for Women at Risk” (trad. Auto-evaluare și orientare profesională pentru femeile în stare de dificultate) în perioada octombrie 2003 – septembrie 2004.
Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a luat fiinta la 27 ianuarie 2005, prin Hotararea de Guvern nr. 76/27.01.2005, fiind creata ca instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Educației și Cercetării. Viziunea ANPCDEFP poate fi rezumată prin cuvintele Integrare prin educație și Educație pentru integrare. Educația reprezintă un pas important înspre o Europa unită, care cultivă, în același timp, diferența și interculturalitatea.
În ce privește misiunea noastră, considerăm că suntem un element cheie pentru dezvoltarea cooperării în educație și pentru participarea României în programele europene de educație și formare profesională. Ne imaginăm că pe o punte a sistemului de educație românesc spre valorile europene, ca pe o călăuză (prin asistența tehnică pe care o acordăm potențialilor beneficiari) în procesul de aderare. Ajutăm la realizarea unei compatibilități între sistemul de educație și formare profesională romanesc și cele europene, dar, în același, timp, ne dorim să punem în valoare identitatea culturală a României în spațiul european.
Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse
Partener și aplicat principal în proiectul ECONOMIA SOCIALĂ – model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate.
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane
Alţi parteneri Integra Network: